support@baratrav.se

Senast uppdaterad fredag 11:00

Superjackpot på Bergsåker och vi försöker reda ut det hela. Nedan följer ram, ranking och ABC-klassning för samtliga hästar. Dessutom kommntarer till utvalda hästar samt skrällvarningar.

Lycka till!

v75blog240217 5
V75 Bergsåker 2024-02-17

V75-1
Rank:
A: 6. Ever Loving
11. The Flying Eagle
2. Oracle Vixi
B: 7. Forbidden to Rest
4. Lightzon
C: 3. Justin Bieber Sisu
10. Staro Royal Mark
—————————–
D: 8. Adele Gel
5. G.K.Xit
9. Beluga Launcher
12. Pannacotta Doc

Analys:
Ett knepigt lopp att bena ut. Voltstart med få startsnabba hästar gör det mer svårbedömt än vanligt vem som sitter i ledningen efter 500 meter. Vi tror att 7. Forbidden to Rest tar ledningen och det kan vara så att den körs där. 7. Forbidden to Rest har dock ännu inte visat hårdheten för att vinna V75-lopp. Skulle 6. Ever Loving komma till ledningen, antingen direkt eller bli släppt dit så har den mycket bra vinstchans. 6. Ever Loving får därför tipset här. 11. The Flying Eagle kanske är hästen med högst kapacitet. Denne gör nu andra starten i regi Mattias Djuse och om utvecklingen går åt rätt håll dyker 11. The Flying Eagle upp i segerstriden om det löser sig någorlunda på vägen.
Spets-Analys:
Få av hästarna har visat någon större startsnabbhet. Den som sticker ut är 7. Forbidden to Rest. Från springspåret är denne solklar favorit till att spetsa initialt. Mest sannolik att utmana är 6. Ever Loving om denne skulle pricka från sitt springspår. Om 6 och 7 misslyckas i starten tror vi mest på 2. Oracle Vixi och 4. Lightzon. Erik Adielsson är suverän i voltstart.
Kommentarer:6. Ever Loving är en aning ojämn än så länge men har visat fina toppar och har här passande förutsättningar. Han kan öppna snabbt och är favorit till spets efter 500 meter. Därifrån har han mycket god vinstchans. 11. The Flying Eagle är kanske den som hittils har visat högst kapacitet. Imponerade rejält när han vann på 11,6 över kort distans sommaren 2023. Har nu gjort första starten hos Mattias Djuse, och intrycket var klart bra vid plättlätt seger i billigt gäng. Klarar Magnus A Djuse att hitta en någorlunda position i loppet ser vi 11. The Flying Eagle som främste utmanare. 2. Oracle Vixi blev det fel för senast och Örjan Kihlström var knappast nöjd efter det loppet. Chans till revansch här och skulle man lyckas man komma till spets är chansen klart bra. 7. Forbidden to Rest är mycket startsnabb och kommer att vara med i den främre träffen direkt. Har inte visat kapacitet för vinst men om hästen höjer sig kan det bli en skräll här. 4. Lightzon fick äntligen en seger senast efter flera starka insatser. Förstärks till denna start med Erik Adielsson i sulkyn, vilket är mycket intressant. Lightzon har en bra spurt att tillgå.
Skrällvarning:
7. Forbidden to Rest kan vara skrällen. Finns med i främre träffen och då finns chansen.

V75-2
Rank:
A: 8. Dån Klara
6. Ethel
1. Bork Tindra (NO)
B: 2. Teknolina
10. Åse Mona* (NO)
14. Alfa Lina
12. Klack Nova
11. Vännfors Stjärna
15. Alfie
9. Minna C.G.
5. Knutrappa
4. Nova Tabac
—————————–
C: 3. Guli Smilla
13. Suså Ö.K. (NO)
7. Ronja N.N.

Analys:
Kallblods- och sto-lopp utspritt över fyra volter. Dessa hästar vinner mot varandra litet från och till så rådet är att strecka så många “man har råd med”.
Spets-Analys:
Given spetsfavorit är 1. Bork Tindra (NO) som både har snabbhet, kusk och läge. Galoppen är dock aldrig långt borta. Om 1. Bork Tindra (NO) gör bort sig kan det vara 4. Nova Tabac som är först ut men osäkert om denna skall köras i spets. 2. Teknolina kan öppna hyfsat och där skulle man nog vilja köra i spets om den nås.
Kommentarer:8. Dån Klara gör det bra hela tiden och har en riktigt vass speed om den får sparas till upploppet. Det gäller dock att kusken lyckas hitta ryggar i det längsta. Blir det för mycket “utan rygg” är inte spurtkrutet torrt. 6. Ethel fortsätter utvecklas och är stark och rejäl. Fortfarande blir det litet för många galopper. Här är det relativt troligt med tidigt avancemang till dödens eller ledning beroende på vem som sitter i spets. 1. Bork Tindra (NO) är loppets klara spetsfavorit. Där kan det bli att stjärnkusken får dra ned på tempot och då kan det möjligvtis räcka hela vägen för Bork Tindra (NO).
Skrällvarning:
2. Teknolina och 14. Alfa Lina är värda en extra skrällvarning här tycker vi.

V75-3
Rank:
A: 3. High on Pepper
B: 9. Demon* (IT)
6. Phoenix Photo
C: 11. Axel Ruda
8. Ferrari Sisu
—————————–
10. Milliondollarrhyme
D: 7. Xanthis Coktail
5. Västerbo Grosbois
2. Chestnut Hill (US)
4. Order to Fly
1. Donners Am

Analys:
3. High on Pepper är Sveriges bästa häst av de som är ute på banorna i nuläget. Han är ännu mer bäst när det gäller längre distanser och det finns ingen större anledning att tro på förlust här. Det är dock spel det handlar om och 3. High on Pepper kommer att bli omgångens tyngsta favorit. Vi väljer därför att gardera rejält i detta lopp för att vara med om favoriten skulle ha en sämre dag.
Spets-Analys:
5. Västerbo Grosbois brukar flyga till spets och gör nog så även här för att sedan släppa till 6. Phoenix Photo. Denne släpper sedan till favoriten efter ett varv över denna distans? Eller hinner någon annan före fram?
Kommentarer:3. High on Pepper är en fantastisk stayer som såklart har störst vinstchans här. 9. Demon* (IT) är en urstark häst med fantastiskt löphuvud. Kan han utmana favoriten med biken på? 6. Phoenix Photo är startsnabb och presterar mycket bra under vinterhalvåret. 11. Axel Ruda är en stark spurtare som kanske missgynnas något av distansen? 8. Ferrari Sisu trivs extra bra över lång distans men har tveksam form.
Skrällvarning:
9. Demon* (IT) fick bara stryk av favoriten i Sylvester-loppet. Nu är biken på igen. 11. Axel Ruda spurtade urstarkt senast och kommer att komma i spåren sista 500 även denna gång.

V75-4
Rank:
A: 13. Jade Sisu
9. Crazy Life
10. Vilja T.Y.C.
14. Shehuntyoudown
6. Exactement
B: 8. West Wind
1. Olivia C.H.
5. For You
11. Honesty
—————————–
C: 15. Florence Ima
3. Crazy J.Lo
4. Diamond Sid
2. Bottnas Hope

Analys:
Nog går det att rangordna chanserna i detta lopp men vi vet också att skrällbenägenheten är stor för stoloppen. Rådet är även här att strecka på ordentligt.
Spets-Analys:
6. Exactement öppnar riktigt bra från springspåret och är mycket trolig ledare av loppet. 1. Olivia C.H. kan öppna snabbt och är förste utmanare om spets.
Kommentarer:13. Jade Sisu har visat högst kapacitet hittils och vann på fint sätt med smygresa efter uppehåll senast. Läget med spår 6 kan bli bra här och hon får tipset. 9. Crazy Life har gjort det mycket bra i tuffa gäng och borde stå sig mycket starkt här. Läget med spår två på tillägget borde passa bra och hon skall tas med mycket tidigt. 10. Vilja T.Y.C. har sett myclet laddad ut i de två senaste starterna och formen sitter där nu. Hittar Örjan Kihlström ryggarna fram till upploppet är Vilja T.Y.C. med på linjen. 14. Shehuntyoudown svarade för en mycket bra insats senast. Visade gången innan att hon är snabb ut med voltstart och borde komma ned bra efter starten här. Räknas tidigt. 6. Exactement är klar spetsfavorit och lär köras där. Kommer från seger och måste tidigt med på kupongerna.
Skrällvarning:
Varningen hamnar på 8. West Wind, 1. Olivia C.H. och 5. For You. 5. For You verkar ha hittat en ruggig formtopp.

V75-5
Rank:
A: 5. Xanthis Hilton
—————————–
B: 7. L.A.Boko
4. Kayla Westwood
C: 6. Parveny
1. G.R.J.’s Wolverine
2. Cab Frontline
D: 8. Perpetuate (US)
3. Jaques Noir

Analys:
Ett tvåhästarslopp primärt där vi tar ställning för 5. Xanthis Hilton som nummer 1. Vi tror att denne kommer till ledningen och därifrån förlorar han ogärna.
Spets-Analys:
Få hästar som visat startsnabbhet här. Vi tror att 5. Xanthis Hilton är snabb nog att hålla ut 6. Parveny och sedan på ett eller annat vis komma till ledningen. Alternativa kandidater är 6. Parveny och 4. Kayla Westwood.
Kommentarer:5. Xanthis Hilton strider väldigt bra från ledningen. Här ser det ut att vara goda möjligheter att komma dit då det inte är så startsnabba hästar med i loppet. 7. L.A.Boko gav ett ruskigt fint intryck i senaste starten och det är ett svårt val mellan denne och vår tipsetta. Det luktar åter dödens för 7. L.A.Boko vilket gör att han ändå får stå tillbaka ett steg hos oss.
Skrällvarning:
6. Parveny blir kanske väl litet spelad i detta lopp.

V75-6
Rank:
A: 1. Erjon
4. Never to Young
5. Benchmark
3. Judge Dredd Sisu
B: 10. Luca di Quattro
11. Zätamustangen
7. Extremely Sweet
C: 8. Magical Survivor
12. Bounced
2. Kattens Aladin
—————————–
D: 6. Lokomotiv
9. Oryx Håleryd

Analys:
Ett mycket öppet lopp där det mycket väl kan skrälla om det blir rejäl körning från start. Blir det inte det så har de betrodda som är med därframme goda möjligheter.
Spets-Analys:
Vi tror att Magnus A Djuse har goda möjligheter att hålla upp ledningen med 1. Erjon. Det är dock många som kan tänkas vilja ladd för spets här och 1. Erjon är en svag spetsfavorit. 3. Judge Dredd Sisu, 4. Never to Young, 6. Lokomotiv, 7. Extremely Sweet är också kandidater till tidig ledning.
Kommentarer:1. Erjon är mycket startsnabb och kanske kan leda detta hela vägen. 4. Never to Young har verkligen hittat rätt nu. Hon kan öppna bra och med biken på kan det kanske bli ledning här. En spännande start för Per Lennartsson:s sto. 5. Benchmark är gedigen och trivs som bäst över kort distans. Perfekta förutsättningar här och utmanar om segern. 3. Judge Dredd Sisu är litet ojämnt startsnabb men bättre med spår en bit ut på vingen. Nu är det spår 3 vilket är så där mitt emellan dåligt och optimalt. 10. Luca di Quattro lever på sin styrka och blir det bra fart här, vilket inte är omöjligt, kan hans styrka bli avgörande över upploppet. 11. Zätamustangen har alla segrar utom en tagna från ledningen. Hämmas av svårt spår här men är gedigen och räknas ändå vid överpace. 7. Extremely Sweet är “extremt” startsnabb. Hämmas här av spår långt ut på vingen och kör man för ledning sitter det nog i benen på upploppet.
Skrällvarning:
Vi varnar mest för 10. Luca di Quattro och 12. Bounced som kan komma med starka spurter om det går för fort för övriga det första varvet.

V75-7
Rank:
A: 6. King of Djazz
7. Wings Level
B: 4. Humble Stance (FR)
—————————–
3. It’s Peppertime
C: 9. Jewilla
1. Itso Sisu
D: 11. The Oak L.A.
8. Timeless Sunset
12. Underbarosåfin
5. Sally MacLennane
2. Mission Beach
10. Mr Birkenstock

Analys:
Vi bygger tipset på att Örjan Kihlström laddar från start och lyckas komma till ledning med 6. King of Djazz. Det är hårt i valet mellan denne och 7. Wings Level.
Spets-Analys:
Snabbast ut är 2. Mission Beach men där släpper man till första bra rygg. Den ryggen tror vi är 6. King of Djazz som kan öppna bra bakom bilen. Alternativ 2 är 7. Wings Level som borde vara före 3. It’s Peppertime som är rejält trög i starten. Om man mot förmodan laddar med 4. Humble Stance (FR) kan den överraska i spetsstriden.
Kommentarer:Det har inte klaffat i loppen för 6. King of Djazz senast på V75 och V86, men här ligger vägen öppen för ledning. Från den positionen kommer 6. King of Djazz ha bra chans att vinna detta då formintrycket var prima vid seger i senaste starten. 7. Wings Level kan öppna snabbare än vad många tror. Chansen är god att komma till ledningen här trots spåret och väl där är han helt klart hästen att slå. Han kan så klart vinna från andra positioner också. 4. Humble Stance (FR) har visat mycket fin utveckling under vintern och nu blir det spännande att se vad han kan göra på icke vinterbana. Han har travat fint och kan nu fullt ut nyttja sin kapacitet. 3. It’s Peppertime har högst kapacitet i fältet men är väl kanske inte riktigt där formmässigt. Har inte visat någon startsnabbhet alls, så troligt scenario är dödens eller attack från de bakre regionerna.
Skrällvarning:
4. Humble Stance (FR) är ingen jätteskräll men det blir intressant att se vad han kan åstadkomma i detta lopp och Hanna Olofsson är optimistisk.