support@baratrav.se

Senast uppdaterad fredag 17:19

Rejäl jackpot igen denna gång på Örebro.

Nedan följer ram, ranking och ABC-klassning för samtliga hästar.

Dessutom kommntarer till utvalda hästar samt skrällvarningar.

Lycka till!

v75blog240224
V75 Örebro 2024-02-24

V75-1
Rank:
A: 1. Global Dependable
2. Mister Vredebest (NL)
B: 3. Conrads Palle
5. Joint Chief
4. Pwojtech Vrijthout (BE)
C: 9. Northman Maxus
D: 6. B.W.L.Fighter
7. Oh Cean
—————————–
8. Oryx Håleryd
11. Wilson Laylock (NO)
12. Edforever
10. Mr Birdman

Analys:
Voltstart gör startmomentet extra viktigt och svårbedömt. Den som tar sig till ledningen av 1-5 har bäst chans och vi ger 1 tipset.
Spets-Analys:
6. B.W.L.Fighter har visat bäst snabbhet och är trolig tidig ledare om inte 1. Global Dependable håller upp. Övriga som kan blanda sig i är 4. Pwojtech Vrijthout (BE) dom är kvick samt 3. Conrads Palle från bra spår.
Kommentarer:Från mycket fördelaktiga spår 1 med MAD i sulkyn räknas 1. Global Dependable som klar spetsfavorit och också favorit att vinna loppet. Startsnabbheten är något osäker men Global Dependable såg ganska kvick ut i en start från spår 10. Sannolikt att ekipaget håller upp spets eller kan få överta av 6 som är den tuffaste utmanaren om spets inittialt. 2. Mister Vredebest (NL) såg fortsatt formstark ut senast trots en sjundeplats. Motståndet här är något enklare än senast och denna uppgift ser ganska passande ut. Stall David Persson har visat uppåtform. 3. Conrads Palle har inte haft något flyt i de två senaste starterna. Nu är läget bra och det skall kunna lösa sig bättre denna gång. Formen verkar fortsatt fin. 5. Joint Chief har visat god kapacitet för detta fält. Spåret är inte det bästa men Joint Chief har varit travsäker och bör klara detta. 4. Pwojtech Vrijthout (BE) gör det bra och är ganska rapp ut i voltstart. Bör duga bra här och skall streckas tidigt. 9. Northman Maxus har visat bra form men kommer nog få göra en del jobb för att komma till i detta lopp då hästen är mer stark än snabb än så länge. 6. B.W.L.Fighter är riktigt rapp ut från springspår och kommer vara med därframme direkt. Segerviljan har historiskt sett inte varit stor men senaste två starterna har B.W.L.Fighter sett förbättrad ut. Ändå inte mer än en outsider här. 7. Oh Cean har riktigt bra form. Spår 7 på V75 är dock inte så lätt om man inte är Erik Adielsson, och ekipaget prickade inte deunderbra från sjätte i volt senast. Därav att Oh Cean rankas en bra bit ned.
Skrällvarning:


V75-2
Rank:
A: 5. Made for Metalimo
4. Gelato Pellini
11. Cypress Point
B: 8. Ackuratess
1. I Love Faux Depart
3. Vicky Montoya
2. Teton Lindraj
10. Eva Kant Gar (IT)
9. Lady Silver
D: 12. Entrance
7. Navy Zon
6. Elva Rapid

Analys:
Favoriterna har bäst chans men det är stolopp och vi rekommenderar bred gardering.
Spets-Analys:
1. I Love Faux Depart, 4. Gelato Pellini och 8. Ackuratess är snabbast ut. Vi tror att 4. Gelato Pellini sitter i spets efter 500 meter.
Kommentarer:5. Made for Metalimo körs av en bra kusk och har toppläge och toppform. Vi ger henne tipset då senaste insatsen var av allra bästa märke med vinst från dödens. Repris? 4. Gelato Pellini har läge för spets och slut. Laddades inte från start senast men kan öppna fort. Ändå en viss osäkerhet i kombination med ny kusk. 46 0-0-0 var facit för 11. Cypress Point innan första start hos Tomas Malmqvist. Senaste tre starterna är facit 3 2-0-0 och 11. Cypress Point har sett riktigt, riktigt fin ut. Carl Philip Lindblom har hela 10% segrar påV75 senaste 3 åren. Räknas mycket tidigt trots bakspåret. 8. Ackuratess har visat hög kapacitet och är rejält startsnabb. Frågan är hur man gör från start här och var man hamnar. Även om tränaren meddelar att hästen är rejält jobbad så är det ändå årsdebut. 1. I Love Faux Depart har fått ett perfekt läge och kan nog välja om man vill köra i spets eller rygg ledaren. Helt övertygande kanske inte segerviljan har varit på slutet, och vi får se om den räcker till här.
Skrällvarning:
Vi vill varna mest för 2. Teton Lindraj som gör det bra hela tiden.

V75-3
Rank:
A: 5. Dark Roadster
B: 2. Chapuy
10. Rome Pays Off (US)
7. Diamanten
3. Super Nice
C: 12. Beartime
4. Dwayne Zet
D: 11. Charleston Volo* (NO)
—————————–
6. Chestnut Hill (US)
8. Dats So Cool
9. Osterc (US)
1. The Real Star

Analys:
Knepig gulddivision då formen är oviss på några hästar samt litet frågetecken för hur det blir kört. Vi garderar ordentligt.
Spets-Analys:
2. Chapuy brukar vara snabbast ut. Kan bli utmanad av 3. Super Nice och 5. Dark Roadster samt eventuellt 7. Diamanten.
Kommentarer:5. Dark Roadster är vår givna förstaetta här även om det inte är en stark sådan. 5. Dark Roadster har gjortr det bra hela vintern, är snabb ut och har ett bra spår. 2. Chapuy har inte riktigt glänst under vintern och frågan är om formen verkligen räcker till vinst. Det är inte den tuffaste gulddivisionen men vi kan ändå inte tro helhjärtat på Chapuy. 10. Rome Pays Off (US) kommer från en bra prestation men skall nu försöka vinna bakifrån där han inte alltid presterat som bäst. Motståndet är inte det värsta och formen är bevisat god varför det trots spåret blir en hög ranking för Rome Pays Off (US) 7. Diamanten har kapacitet för att vinna detta lopp men årsdebut och skor på samt spår långt ut på vingen drar ner chanserna rejält. 3. Super Nice var bra tvåa bakom High on Pepper men kanske inte mer än godkänd senast. Kommer nu åter efter vila och är litet svårbedömd formmässigt. Kan överraska om han har en bra dag.
Skrällvarning:
3. Super Nice om denne har en bra dag

V75-4
Rank:
A: 1. Maserati Hall
—————————–
B: 3. Jopp* (FI)
5. Great Time Trot
C: 7. Ben Hogan
2. Adthemission
12. Theycallmesixten
10. Bold Knick
14. Enge Eros
D: 6. Mama’s Happy Boy
9. Pay Me
8. Reckless Tile
11. Mirakel Håleryd

Analys:
Vi väljer att ta ställning för 1. Maserati Hall då vi tror att denne kommer til ledning och vinner. 3. Jopp* (FI) är en stark utmanare men det finns absolut fler att gardera med om man väljer den vägen.
Spets-Analys:
Vi tror mycket på att 1. Maserati Hall sitter i spets efter 500 meter. Andra kandidater är 5. Great Time Trot och 6. Mama’s Happy Boy.
Kommentarer:1. Maserati Hall svarade för en riktigt fin årsdebut. Borde gå framåt med loppet och chanserna till spets här ser vi som höga. Från ledningen tror vi inte Maserati Hall förlorar och han blir veckans spik.
Skrällvarning:
2. Adthemission var väldigt fin senast.

V75-5
Rank:
A: 7. Blackhawk Face
2. Hoohoo Haahaa
6. Baron Tilly
C: 11. Staro Royal Mark
—————————–
12. Take Your Time
8. Excellent Cleaning
D: 3. Chocolicious
9. My Great Pretender
5. American Cash
4. K.G.H.Niceman
1. Zipfer
10. Lightzon

Analys:
7. Blackhawk Face har kapacitet för att klättra i klasserna men är väldigt osäker i starten. 2. Hoohoo Haahaa är trolig ledare och skall då slås.
Spets-Analys:
2. Hoohoo Haahaa borde komma till ledning utan galopp. 6. Baron Tilly siktar på ledning i ett andraskede. 8. Excellent Cleaning kan öppna fort.
Kommentarer:7. Blackhawk Face visar skyhög kapacitet och bara springer runt sina motståndare när han går felfritt. Nu är det V75 och framspår och frågan är då hur hästen kommer iväg. 2. Hoohoo Haahaa är snabb ut och har 3 segrar på fyra starter över distansen. Felfri borde chansen till ledning vara stor och då kör man rimligtvis där. 6. Baron Tilly har visat fin inställning och borde klara distansen. 11. Staro Royal Mark satt länge fast senast på V75 men spurtade riktigt bra när luckan väl kom.
Skrällvarning:
11. Staro Royal Mark spurtade vass senast efter sen lucka.

V75-6
Rank:
A: 6. Global Classified
B: 4. L.A.Boko
5. Run N’Cola
C: 2. Declan
7. Crown Wise As (IT)
—————————–
12. Danao Degli Dei* (IT)
8. Hipster Am (US)
D: 9. King of Greenwood* (DE)
11. Innovation Love (NL)
3. Djokovic*
1. Lord Horse
10. Perpetuate (US)

Analys:
Stall Djuse sitter på leken? Vi tror 6. Global Classified kommer till spets och får därmed tipset. Vi tror också att det blir alltför svårt för 12. Danao Degli Dei* (IT) från spåret och ställer denne utanför.
Spets-Analys:
2. Declan är snabb och släpper sedan till 5. Run N’Cola eller 6. Global Classified?
Kommentarer:6. Global Classified var mycket bra senast då man trots riktigt snabba första 500 ändå kunde vinna. Möjligheterna till spets borde vara ganska bra här särskilt som nr 5 kommer från samma stall. 4. L.A.Boko imponerade i starten innan senaste V75-starten där det blev en oväntad galopp mitt i loppet. Man kommer ut direkt igen och kort distans är absolut ingen nackdel. Men det luktar väl dödens igen? Hade stallets förstekusk suttit upp bakom 5. Run N’Cola hade han fått tipset. Nu kan man misstänka att man släpper till 6 i en eventuell spetsstrid. Hur som helst har 5. Run N’Cola mycket bra form, kan öppna bra och har perfekt läge. 2. Declan har perfekt läge och siktar nog på rygg ledaren härifrån. Formen är på topp och om det löser sig kan man vara skrällen här. 7. Crown Wise As (IT) spurtade riktigt vasst i första starten efter vistelsen i Frankrike. Kommer man bara ner i slagläge här så blir man att räkna med. 12. Danao Degli Dei* (IT) är sannolikt bästa hästen i fältet men spår 12 över kort distans är för svårt för att det skall bli annat än C-ranking här. Spelvärdet är lågt till fredagsprocenten runt 24%
Skrällvarning:
2. Declan har läge för att skrälla här.

V75-7
Rank:
A: 2. Jalapeno K.
B: 6. Doctor Gio* (IT)
C: 7. Wings Level
8. Winterburn
—————————–
5. Nail’em
3. Miramax B.R.* (DE)
D: 12. Bold Request
11. Fighter Simoni
10. Jello W. (NL)
1. Babaris
9. Ready Trophy (FI)
4. Merci Bråten

Analys:
Mycket talar för repris för 2. Jalapeno K. men procenten gör att det lockar att gardera.
Spets-Analys:
Svårt att se annat än att en felfri 2. Jalapeno K. sitter i ledning efter 500 meter. 6. Doctor Gio* (IT) med 11k6 är dock ett spännande ekipage som eventuellt kan sätta full fart direkt.
Kommentarer:2. Jalapeno K. imponerade vid vinst i finalen senast från ledningen. Varvet gick på 14,7 och då var övriga helt chanslösa efter ett rejält snabbt sistavarv. Kanske blir det repris på detta men motstånd saknas inte och till fredagsprocenten +72% är det inte aktuellt med spik. 6. Doctor Gio* (IT) var finfin vid enkel spetsseger näst senast. Motståndet var svagare men intrycket var gott. Inte troligt att man kan lura Jalapeno på spetsen och från dödens blir det tufft att slå denne, 7. Wings Level kom bort helti senaste starten och har samma läge nu som då. Risken finns att man åter hamnar snett på det här men om kusken lyckas trolla fram ett bättre förlopp finns kapacitet och form för vinst. 8. Winterburn var chanslös mot Jalapeno senast och har nu ett sämre utgångsläge. För att 8. Winterburn skall kunna vinna behöver det stämma litet samtidigt som favoriten inte lyckas göra om loppet den gjorde senast.
Skrällvarning:
7. Wings Level varnar vi för om man garderar favoriten